BiersensatieEEN VERHAAL
ACHTER ONS BIER

Uitgedaagd door de traditionele merken om een uniek bier te brouwen, zijn we onze eigen lijnen gaan uitzetten om hiermee het verschil te kunnen maken.

Samen proosten, niet te serieus naar jezelf kijken, wel serieus lekker bier willen drinken en vooral genieten. Daar staat Wankel Bier voor.

https://www.wankelbier.nl/wp-content/uploads/2017/05/home_ingredients_02.jpg
https://www.wankelbier.nl/wp-content/uploads/2023/01/20221104_092430.jpg

KORTE GESCHIEDENISBlond die heruitgevonden is

Twee Geldersche smulpapen met een passie voor bier hebben, al wankelend,  de handen ineen geslagen en zijn in 2021 begonnen met Brouwerij Wankel.

Na ruim een jaar testen hebben ze een lichtblond bier uitgevonden die zich net niet aan de regels voor blond bier houdt. Laag in alcohol (5.8%), wel de typische blond bier smaak met daarnaast een twist. Niet de zwaarte van een volblond en daardoor goed doordrinkbaar.

Naast blond bier was er ook de wens om de wondere wereld van de I.P.A.’s te betreden. Losgaan met hop is toch wel een guilty pleasure bij Wankel.

Zo werd de Wankel Hazy IPA geboren. Fruitig en zonder de sterke bittere afdronk die een klassieke IPA kenmerkt.

Naast twee lichtere bieren moest er ook een krachtige tegenhanger komen. Het resultaat is de Wankel Double IPA, alias “the Bite”. De exotische en fruitige hoppen knallen het glas uit bij deze iets donkere en zware, maar verrassend makkelijk te drinken IPA (8%).

Met drie bieren in het assortiment was het tijd voor Wankel om op grotere schaal te brouwen. De hulp van Stadsbrouwerij Veenendaal werd ingeroepen en deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat Wankel op grote schaal gebrouwen kan worden.

Inmiddels is Wankel Blond verkrijgbaar in de horeca, in onze eigen webshop en binnenkort ook in enkele slijterijen.

BIER VOOR DE NACHT'BE SMART, BE WANKEL'

Wankel Blond is makkelijk door te drinken en heeft geen hoog alcoholpercentage. Dus ga je naar de kroeg of naar de club? Drink Wankel en blijf recht op je benen staan.

https://www.wankelbier.nl/wp-content/uploads/2017/05/inner_vertical_02.jpg
https://www.wankelbier.nl/wp-content/uploads/2023/01/20221013_113437.jpg

Bestel je favoriete Wankel gemakkelijk via de webshop.

https://www.wankelbier.nl/wp-content/uploads/2023/01/the.png